Hallgassa élőben!

KARRIERINFÓ | ÁLLÁSPIACI INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

Több az álláskereső
Az adminisztratív pozíciókba rengetegen jelentkeznek
Tavaly tavasz óta nő az álláskeresők száma megyénkben – tudtuk meg Takács Gábortól, a Pannon-Work Veszprém kirendeltségvezetőjétől.
karrierinfó
Sok embernek adnak munkát a zánkai táborban
A táboroztatáshoz kapcsolódó ingatlanok üzemeltetését és a tábori operatív feladatokat az Erzsébet Táborok Kft. végzi közel száz dolgozóval az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) koordinálásával és felügyeletével – közölte lapunkkal Darabánt Judit.
szponzorált tartalom
Karrierinfó – Friss hírek, információk az álláspiacról
Az Ön leendő dolgozói kiadványainkat olvassák!
Kölcsönös előnyök
Nyugdíj mellett is kamatoztatható a szaktudás
A nyugdíjas szövetkezetek mint egyfajta motor működnek az idős munkavállalók és a partner cégek között. Mindkét fél felkeresi a nyugdíjas szövetkezetet, amely az egyiknek többféle munkalehetőséget, a másiknak megbízható, tapasztalt munkaerőt kínál. A felek közötti szerződéses viszony pedig előnnyel jár.
fontos, hogy odafigyeljen rájuk a társadalom
Veszprém megyei nők: helytállnak otthon és a munkában
A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A Wikipédia szerint a nőnap eredetileg a mai virágos megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű nap volt. Mára a különféle civil szervezetek ezen a napon a nők ellen elkövetett erőszak formái elleni tiltakozásuknak is hangot adnak. Összeállításunkban a hölgyeket kérdeztünk a róluk szóló napról.
egyedülálló beruházás
Csarnokavató Csetényben: házhoz vitték a munkahelyet
Az önkormányzat ipari területet kívánt fejleszteni; a Balluff-Elektronika Kft. pedig Veszprém tágabb vonzáskörzetében kívánta biztosítani a következő évek növekedéshez szükséges termelési kapacitásait. E két igény szerencsés találkozásából jött létre az újszerű beruházás: Balluff-csarnokot avattak Csetény határában.
Mérnöki Kar
Először adtak át duális diplomákat a Pannon Egyetemen
A magas színvonalon végzett munkával tehetik még értékesebbé diplomájukat a most végzett hallgatók, emelte ki Vonderviszt Ferenc rektorhelyettes a Pannon Egyetem Mérnöki Karának diploma­átadó ünnepségén pénteken.
egymás elől szipkázzák el a munkaerőt a cégek
A kékkúti ásványvízüzem nem küzd létszámgondokkal
Az országosan is tapasztalható munkaerőpiaci folyamatok a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. helyi üzemében is érzékelhetők.
V. Napló Állásbörze
Kapósak a nyelvtanárok – Az angol a favorit
Rendelkeznek egy fontos paraméterrel: jól beszélnek legalább egy idegen nyelvet, ezért adminisztratív munkakörben a környék iparvállalatainál rengeteg nyelvtanár helyezkedik el a beszerzés, a logisztika vagy a HR területén.
Foglalkoztatottság
5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly
Az álláskeresők 8,8 százaléka, 21 500 volt pályakezdő.
ksh
Varga Mihály: rendkívül kedvező a keresetek alakulása
A gazdasági növekedéssel párhuzamos bérnövekedést támogatja a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás.
Munkaerőpiac
Egyre többen dolgoznak a versenyszférában
Magyarország – a férfiak esetében – már túllépte az EU által kitűzött 75%-os foglalkoztatási célértéket.
karrierinfó
Sikerült megtartaniuk minden dolgozójukat
Egyetlen dolgozót sem küldtünk el a járvány miatt – mondta Rádóczy Andrea, a Hotel Silverine Lake Resort Balaton tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.
szponzorált tartalom
Agroprodukt cégcsoport
Az Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm Csoporthoz. Az akvizíció révén a Bonafarm Mezőgazdaság termelői tevékenysége nem csak a növénytermesztés és az állattenyésztés területén bővült, de új ágazatokkal is gazdagodott.
Elsődleges a vendég
Böjte Éva szállodaigazgató büszke az elnyert díjra
Maximalizmus a szolgáltatásban, folyamatos előrelépés, magasan képzett, megbecsült dolgozók, lakhelyünk iránti elkötelezettség, így érvel Böjte Éva, a sümegi vár lábánál levő Hotel Kapitány igazgatója a magas színvonal mellett.
Tudomány és ipar szimbiózisban
Kántor Zoltán a kutatói munka lehetőségeit mutatta be a Veab Tudósklubjában
Mindenki számára nyitott a veszprémi várban a Veab (Veszprémi Akadémiai Bizottság) Tudósklubja.
jóval többet kereshetnek idén
Veszprém megyében is nagy az igény a diákmunkásokra
Átlagosan tíz százalékkal nőttek a diák­órabérek idén, melyek így átlagosan bruttó ezer forinttól akár kétezer-ötszáz forintig is terjedhetnek – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) az MTI-vel.
Az anyagiaktól való félelem a gát
Megoldás lehet az uniós támogatási rendszer, a pályázati lehetőségek
A jó vállalkozó jó önismerettel rendelkezik – vallja Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, akit a mai fiatalok vállalkozói hajlandóságáról kérdeztünk.
szakképzettek előnyben
Állást keres? A veol segít Önnek!
Ha Ön jól képzett szakmunkás, akkor abban a szerencsés helyzetben van, hogy lazán válogathat az állásajánlatok között.
állások
Találj munkát a veol.hu-val
Ezúttal is több állásajánlat közül válogathatnak olvasóink.
irány a felsőoktatás!
Nyílt napot tartott a Pannon Egyetem
Szerdán délelőtt megnyitottak a Pannon Egyetem kapui, hogy vendégül lássák az érdeklődő jövőbeli hallgatókat.
nem csak a fizetésen múlik az állások betöltése
Tragikus a munkaerőhelyzet Pápán és vonzáskörzetében
Tragikus a munkaerőhelyzet a vállalkozások számára Pápán és vonzáskörzetében – jelentette ki megkeresésünkre Kovács László, a Pápai Hús Kft. ügyvezető igazgatója.
Vegyészmérnöki képzése a világ élvonalában
A Pannon Egyetem bekerült a legjobbak közé
A világ 150 legjobb vegyészmérnöki képzést nyújtó intézménye közé sorolta a veszprémi Pannon Egyetemet az Academic Ranking of World Universities (ARWU) által 2003 óta minden évben összeállított és közzétett Shanghai Ranking.
-2°
Változóan felhős
Cs
Cs
Cs
-1°
Cs
-2°

KATTINTSON A MEGYÉKRE

Kevés a szakmunkás
A foglalkoztatók igényeit vennék figyelembe a jövőben
A harmadik ízben megrendezett munkáltatói fórumon az irányított szakképzés került előtérbe, az, hogy merre haladjon a foglalkoztatás.
bértárgyalások
Idén is két számjegyű bérnövekedés jöhet
Az iparkamara és szakszervezetek is tíz százalék körüli bérnövekedésre számítanak 2019-ben.
kedvezmények sora
A kormány támogatja a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését
A kormányzat a nők foglalkoztatásának megkönnyítésével és a bölcsődei férőhelyek bővítésével is segíti a nők számára a karrier és a gyermekvállalás összeegyeztetését – jelentette ki Novák Katalin Budapesten.
Jelentősen nő az elérhető jövedelem
Kedvezőbb feltételek a nyugdíjasok részére
Az idei évtől már a nyugdíjas-szövetkezetek keretein kívül munkát vállaló nyugdíjasok is kedvezőbb adózási feltételek mellett dolgozhatnak.
évről évre fejlődnek
Targoncást és sofőrt állandóan keres a márkói családi vállalkozás
Az 1991-ben hét autóval és kilenc fővel alapított márkói családi vállalkozás ma már a megye egyik legtöbb fuvarfeladatot végrehajtó nemzetközi szállítási és logisztikai vállalata.
Csak nőttön nő a számuk
Már 500 ezer egyéni vállalkozó működik Magyarországon
A tavalyi évben is tömegesen választották ezt a működési formát.
legyen cél
Tervezze meg tudatosan karrierjét
A szakértő szerint ehhez mindenekelőtt saját magunkkal kell tisztában lennünk.

KARRIERINFÓ HIRDETŐK

Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán Etiópia elhagyására szólította fel polgárait Nagy-Britannia és Svájc Újabb 240 ezer vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra A tálibok új fejezetet szeretnének nyitni az Egyesült Államokkal Több tucat madár csempészett tetemét foglalták le Szlovéniában Több mint négyszáz migráns érkezett a Kanári-szigetekre az utóbbi két napban Új-Zéland januártól fokozatosan megnyitja határait Izraeli légitámadás ért szíriai célpontokat Homsz városában Iránban kivégeztek egy 17 éves korában gyilkosságért letartóztatott fiatalt Országos karantént tart szükségesnek az elnök Szlovákiában Munkából szökött meg egy rab Pálhalmán

Időbeosztás országonként

Népességünk korcsoportonként

Iskolázottsági adatok

MUNKANÉLKÜLISÉGI RÁTA ÉS NÉPESSÉG ADATOK